Säkerhetsdörr på gården

Med en säkerhetsdörr minskar risken för inbrott. Därför är det en smart investering för den som bor, och bedriver verksamhet, på landet. 

På gården har vi bytt ut alla ytterdörrar mot Proloc säkerhetsdörrar. Det kostade en del, men vi räknar med att det kommer att betala sig på sikt. Det finns många fördelar med att skaffa säkerhetsdörr. Några av de främsta, när det kommer till det ekonomiska, är:

  • Försäkringspremien blir lägre. Hos vissa försäkringsbolag kan man få en rabatt på tio procent. 
  • Risken för att bli bestulen på något värdefullt minskar. 
  • Risken för skadegörelse i samband med inbrott minskar. 

Det sistnämnda är viktigt för vår verksamhet. Även om tjuven inte kommer över något värdefullt kan en hel del bli förstört, så att det blir mycket dyrt att återställa. En säkerhetsdörr skyddar även mot detta.

Ekonomibyggnader med säkerhetsdörrar

Hur säker är en säkerhetsdörr?

En säkerhetsdörr är inte en universallösning som skyddar mot allt, och gör inte att man är 100 procent säker mot alla typer av inbrottsförsök. Men den skyddar faktiskt mot mycket. Dörren minskar bullret utifrån, och skyddar mot brandgaser. Detta är egenskaper som kanske är till mer nytta i ett trapphus i en tätort än på landet, men det där ändå bra att känna till dem. Faktum är att en säkerhetsdörr anses ingå i en skälig levnadsnivå. 

Säkerhetsdörrar finns i olika säkerhetsklasser, och ju högre säkerhetsklass, desto längre tid tar det för en tjuv att bryta upp den. Vid installationen av en säkerhetsdörr från Proloc byts även karmen ut, till en karm i stål som är brytsäker. Bor du i ett gammalt hus kan du få en säkerhetsdörr som matchar husets historia, eftersom den kan anpassas med tidstypiska detaljer. Till ladan eller maskinhallen kan du välja en dörr i mer avskalad design. Du hittar flera exempel på båda typerna av dörrar på Prolocs sajt.