golvläggning stockholm

Behöver du nytt golv?

Ibland är våra golv helt slut. Hur mycket man än vill vara miljövänlig och slipa om, reparera och olja eller lacka om, så finns det en tidpunkt när golven inte går att reparera längre. Och i de fallen så är det bara att ge upp det där riktigt slitna golvet. Då kan man behöva lägga ett nytt golv, och vilket golv ska man lägga?

Parkettgolv

Parkettgolv är golvens Rolls Royce, lyxbilen framför alla andra. Parkettgolv är fina golv. De olika trästavarna bildar ett mycket levande golv och är mycket hållbart. Dessutom är vi vana vid parkettgolv. Man kan med fog säga att de parkettgolv finns i de allra flesta svenska hem. Parkettgolvet hamnar oftast i vardagsrummet, men varför det? Kanske man vill ha parkettgolv i sina sovrum? Där slits de inte ut lika snabbt som i vardagsrummet. Kanske man vill ha ett vackert parkettgolv i badrum eller kök? Ser man bara till att lackera parkettgolvet riktigt noggrant så kan det hålla i många år också.

Golv med trätiljor

Näst efter parkettgolv måste vi ju ändå säga att ett trägolv med tiljor (plankor) är väldigt vackert. Trägolv med tiljor för tankarna till bondesamhället med trägolv, som knakar lite grann när man går över det. Trägolv är väldigt omtyckt, och även dessa slags golv ser vi i många svenska hem. Inredningsmässigt är det finast, näst efter parkettgolv. Dessa slags trägolv är levande och varma golv. Man kan variera dem med hjälp av olika träslag:
furu för ett ljust och fint golv
ek för ett mer tåligt och lite mörkare golv
teak eller körsbär för ett ännu mörkare golv

Linoleumgolv

Linoleumgolv är också väldigt tåliga golv och dessa kan man renovera och slipa om. Dessa kan man välja med olika fina mönster och de behåller sin färg i många år framöver. Oftast ser man marmorerade mönster på linoleumgolv i beige eller grått. Men den som vågar kan välja ett linoleumgolv med schackrutor, med mönster som påminner om trägolv, stengolv och med paisley-mönster. I kontor kan linoleumgolv ge liv åt en inredning som kanske är väldigt stilren och som går i samma färger. Väljer du linoleumgolv i fina färger så kan du göra ett riktigt statement.

Plastgolv

Liksom linoleumgolv kan du välja plastgolv som går i olika mönster. Plastgolv kan du verkligen lägga överallt utan tanke på slitage, eller oro över att de mister sin färg. Plastgolv Är tåliga och tål vatten, många väljer därför plastgolv i badrum, kök och tvättstugor just därför. Plastgolven går också att tvätta hur många gånger som helst, lättare att tvätta än de flesta andra golv. Även plastgolven behåller sina färger väldigt bra och det är nästan omöjligt att mönster går ur plastgolven. Dessa slags golv kommer också med en billigare prislapp.