fönsterbyte örebro

Behöver ni byta ut era fönster?

Det är sommar och alltid och som vanligt så är det högsäsong för allehanda renoveringar. Har ni slitna fönster? Kanske ni behöver renovera fönster om de är slitna. Om det är så att det varit dragigt under vintern så kan det vara för att fönster har tappat sin isolering. Även om det är fint med kristaller av is eller snö på fönster, så är det ett säkert tecken på att fönster är dåligt isolerade, och behöver få ny isolering.

Om du kommer fram till att det är dags för ett fönsterbyte så står du inför 2 val; ska du utföra fönsterbytet själv eller ska du anlita en hantverkare som gör fönsterbytet åt dig? Är du händig och kan demontera och montera fönster, är du bara att gratulera. Då är du duktig. Men om du inte är den händige typen, ja då kommer du sannolikt att behöva anlita någon som gör det åt dig.

Googla fram en duktig hantverkare

För den som bor i Stockholm är det väldigt lätt att hitta flera hantverkare som arbetar med fönsterbyten. Men hur hittar man både den där firman som både är pålitlig och som dessutom levererar bästa tänkbara fönster åt en? Du kan ju börja med att sondera terrängen, där du står, står så att säga. Fråga grannar, släkt och vänner om de känner till någon bra firma som de är nöjda med. Det är alltid en bra start.

Men om du inte hittar någon bra hantverkare den vägen kan du ju i stället alltid fråga Google. Google är ju den största sökmotorn som vi har i Sverige och då skulle du kunna googla till exempel “fönsterbyte Stockholm”, om det är i Stockholm som du bor. Skulle det vara så att du bor på någon annan ort än Stockholm, kan du bara ersätta “Stockholm” med den ort där du bor.

Kontrollera omdöme innan du bestämmer dig

Sedan är det bara att kontrollera omdömen för den hantverkarfirma som du får upp på Googles sida för hantverkare som arbetar med fönsterbyte exempelvis i Stockholm. Ta då den som har bäst omdöme plus den som har flest omdömen. Det är ju ingen idé att anlita en hantverkarfirma för ditt fönsterbyte som endast har 1 referens, skriver den då att de är bra och duktiga, får du den hantverkaren 100% vilket ju inte har så stort värde.

Ta sedan kontakt och be om offert. Är de då seriösa kanske de kommer ut och tittar på ditt hus där du önskar fönsterbyte i Stockholm, eller någon annanstans. När du sedan har fått en offert och kanske tycker att priset är rimligt så skriver ni säkert ett avtal så att du som kund, vet exakt vad det är som du ska för pengarna som du lägger ner på fönsterbytet.

På så sätt kan du kräva att de utför exakt det som de har lovat. De bör ju också sedan göra en slutbesiktning så att de vet att du är nöjd. Och kanske du också vill bidra till deras omdöme genom att ge dem ett offentligt omdöme på nätet? Lycka till!