mattläggning Stockholm

Heltäckningsmattor är inne igen!

Har du också gillat heltäckningsmattor?Om du var med under 1970-talet kanske du också kommer ihåg alla heltäckningsmattor som översvämmade svenska hem. Till och med trapporna kläddes med heltäckningsmattor, toaletterna hade heltäckningsmattor och sedan blev de impopulära under 1980-talet och beskylldes för att skapa allergier och åkte ut ur de svenska hem. Men som det alltid blir; när något först är populärt, som sedan mister sin popularitet, så blir det populärt igen. Och det är vad vi ser när det kommer till heltäckningsmattorna.

Det finns flera heltäckningsmattor att välja på

  1. Vanliga Textilmattor, som är  som de slags heltäckningsmattor som vi föreställer oss; mjuka, täta och verkligen heltäckande heltäckningsmatta. De är sköna att gå på och känns mest som att gå på en frottéhandduk.
  2. Det finns Sisalmattor som är mycket mer sträva eftersom de tillverkas av naturfiber. Sisalmattorna tillverkas av Sisal, som namnet säger. Och Sisal är en hampa sort. Sisal tillhör sparrisväxter och hör hemma i östra Mexico. Sisalmattorna är tillverkade av behandlat Sisal som har vävts till en heltäckningsmatta. Sisalmattor är ett väldigt tåligt material som inte slits ut så snabbt. Det är ett alldeles utmärkt alternativ om du vill ha en heltäckningsmatta som tål stor användning. Passar bäst i hallen eller i köket med tanke på sin hållbarhet.
  3. En nyhet är Ullmattor. Precis som namnet säger så är ullmattorna gjorda av  fårull som bildar en mjuk, härlig yta och när det är vävt så bildar det en fin matta med ett fint utseende och mjuk yta. En heltäckningsmatta av ull värmer hemmet och förstås särskilt golvet. Så vill du isolera golvet i ditt hem, är en ullmatta ett bra alternativ.

En heltäckningsmatta kan verkligen rekommenderas om ni har ett golv som är väldigt dragigt.