Skilsmässa Stockholm

Inte roligt med skilsmässa

Det är lite trist att människor skiljer sig. De flesta tycker nog det. Det som en gång började så bra med två människor som gillar varandra och flyttar ihop eller gifter sig är ju vad vi alla tänker om kärlek och förälskelse. Och för många är just kärleken och förälskelsen det vi förknippar med meningen med livet. Meningen är ju att vi ska hitta den som man förälskar sig i och stanna kvar hos hela livet, men det blir ju inte så. I åtminstone hälften av alla fallen så slutar det med skilsmässa, antingen från ett sambo-förhållande eller från ett giftermål.

Plötsligt händer något

Någonstans händer det något. Man är inte längre överens. Olika saker händer i livet. Inget är så rät som ett snöre, livet går kringelikrokar och en vacker dag uppenbarar sig en snyggare människa, eller ett finare jobb på annan ort, eller så är man inte överens om någonting längre. Och skilsmässan är ett faktum. Och hur gör man då? Är det bara att ta sitt pick och pack och dra? Nej, det är sällan det. Oftast har man egendom tillsammans, man kanske har köpt en gemensam villa, bostad och bil tillsammans. Kanske har man en gemensam sommarstuga som båda har rätt till, och plötsligt har det som inte var roligt längre blivit en civil tvist mellan två som en gång flyttade ihop eller gifte sig.

Avgör allt i domstol

Är det så att man inte längre är översens, kan man låta en civil domstol avgöra det åt en. Det första som man bör göra om man vill att en domstol ska avgöra vem som ska äga vad, är att ta kontakt med en advokat. En sådan kommer du att behöva så snart som du ska in på ett rättsligt område. En duktig advokat kan säga till dig vilka chanser som du har att vinna i en tvist mot en motpart. Och det första som brukar hända är att en bodelningsförättare tillsetts av en domstol. Den advokaten kan då på ett rättvist sätt avgöra så att ni båda får det som ni har rätt till. Är man inte nöjd med vad den bodelningsförättaren bestämmer, måste man stämma den andra i domstol. Men det är alltid bäst att rådfråga sin advokat om det är en bra idé.