Varför anlita en lönekonsult i Stockholm?

Även ett litet jordbruk kan ha användning för en konsult i storstan. Åtminstone om det rör sig om en lönekonsult. 

Som lantbrukare är man specialiserad på jordbruk. Det innebär, i praktiken, många saker. Man ska ha kunskaper om jordmåner, gödsling, djurhållning, olika typer av maskiner, och vara en hemmafixare av rang, kan reparera allt från mjölkmaskiner till varmvattenberedare. Man måste använda hela sin hjärna, varje dag. 

Det innebär att vissa andra saker får stryka på foten. Det går sällan att hålla sig uppdaterad på vad som händer i nöjesbranschen (vem är den här Einar som kidsen pratar om?). Och det är svårt att sätta sig in i alla regler som den som driver ett företag måste ha koll på. Det gäller bland annat när det kommer till löneadministration och lönehantering.

Lönehantering

Nmbers hjälper oss med lönehanteringen

På Emmero har vi valt att ta hjälp av ett företag i Stockholm, Nmbers, som arbetar med lönehantering och löneadministration. De hjälper oss att hålla koll på semesterregler, föräldraledighet, förmåner med mera. Eftersom många av våra anställda arbetar deltid för oss blir det extra mycket att hålla reda på. Då är det tur att Nmbers hjälper oss. Läs mer om deras tjänster på https://www.nmbers.se/tjanster/loneadministration

Löneadministration är nämligen inte enkelt, och det kan lätt bli fel. Karlskrona kommun är ett exempel på hur det kan bli när det går riktigt illa. Där verkar det bero på en kombination av okunskap och medvetet fusk, något som upptäcktes av en tjänsteman som slog larm. Läs mer om detta i Sydöstrans utförliga granskning.

Kommuner har i de flesta fall anställda som sköter lönehanteringen, men det kan uppenbarligen bli fel ändå. Bäst vore kanske om de även tog hjälp av en byrå för sin löneadministration, precis som vi har gjort. Troligen finns det bra konsulter inom lönehantering även i Karlskrona.